Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 932 | Broj poruka: 5405

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


napadaji gušenja u snu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

trešnjevka0807

11.07.2011. 00:17

Poštovani,
Već više godina imam napadaje gušenja koje se najčešće manifestira prilikom spavanja.
Napadaji (nalikuju na riku lava) me probude, ne mogu doći do zraka 20-30 sekundi Koji puta mi mora pomoći supruga laganim udarcima po leđima, jer nikako ne mogu da predahnem. Nakon toga skoro uvijek povraćam. Napadaji koji su krenuli prije dosta vremena događali su se najčešće zimi kad je bilo uključeno centralno grijanje. Kad sam zatražio od svoje liječnice što bi to moglo biti rekla mi je da je to vjerojatno od suhog zraka u prostoriji u kojoj spavam. Sada spavam u sobi koja nema grijanja. Primijetio sam da se napadaji javljaju kad popijem bijelo vino, pivo ili stavljam u hranu kečap, no to nije pravilo, događalo se i kad to nisam konzumirao. Patim od alergije i uzimam flonidan, povremeno aspirin, ne pušim, imam koji kilogram viška.

Darko Richter, dr. med.

11.07.2011. 09:50

Trebali biste se javiti internisti, alergologu. Nema to veze sa suhim zrakom, no s alergijama ili konzervansima je vrlo moguće.