Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 932 | Broj poruka: 5405

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


IgE i kozni Test


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Lojpurusa

17.07.2011. 20:05

Postovanje Dr.Richteru
Evo mene opet posle duzeg vremena.Odem opet ja na malu kont.kod drugog Alerg.cisto da vidim kakve nalaze cu da dobijem kao i savete.
Naime sve je potpuno isto kao sto sam i prosli put pisala neznam dali se secate kad su mi rekli d a imam Histamin intoleranciju a od tog nista.Pa osta sve meni da lepo isprobavam na suncanom danu u Cirihublunk)salu na stranu molim vas da mi objasnite zasto IgE test pokazuje neke stvari negativne a kozni Test pozitivne stvari????
Ja sam svoj jelovnik smanjila neverujem sebi a isprobavanja se bojim.Cak ni visnju ni lubenicu ove godine nisam probala.naime pred sezonu na brezu sam vec prijavila ali samo na to dezinzibilizaciju.Mene sto stvarno interesuje koji test meni garantuje da nisam alergicna.....Ako je primera radi jabuka u srodstvu sa brezom kozni pozitivan IgE negativan u cemu je fazon?????Zasto koza reaguje a IgE recimo govori da nisam na voce.Ja je nejedem sad cak ni kuvanu;-((Unapred Hvala.

Darko Richter, dr. med.

18.07.2011. 00:50

Zašto je koji puta IgE negativan, a prick pozitivan. U prvom redu onda, kada praviti IgE na jabuku, a prick na lješnjak. To je najčepšći slučaj, pa mi nije jasno zašto to pitate.
IgE testira samo jedan antigen, a u pricku ih imajako puno, pa i to može biti razlogom da vam je, npr. IgE na jabuku negativan, a prick pozitivan.
Ostalo nisam ništa shvatio, ali da biste vi shvatili, sve to morate pitati doktora u Zuerichu. To je najpametnije, iako nije najjeftinije.

Lojpurusa

18.07.2011. 22:51

Da sam lekar nebih nikad nesto pitala ali eto mi moramo obicni ljudi na kraju vise nista ni neznamo.Prik kako rekoste na jabuku je pozitivan kao i na ljesnjak a IgE negativan pa me to sve zbunjuje.Al eto verujte mi ja vise nista neznam;-((Jedem ono sto i dosad pa sta mi dragi Bog da.Srdacan pozdrav.

Darko Richter, dr. med.

18.07.2011. 23:50

Do sada sam vam dao dosta konkretnih savjeta, ali, ne primaju vas se. I dalje vam ništa nije jasno. Koga se nije savjetovati, tome se nije pomoći.