Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 932 | Broj poruka: 5405

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Matična mliječ i alergija na kravlje mlijeko


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

vlaho

17.08.2011. 15:05

Poštovani,
Imam curicu od 4 godine, koja ima alergiju na kravlje mliejko, razred 6, dijagnozu za alergijsku astmu. Uzima redovnu terapiju singular i flixotide. Kada dobije napd, ne prolazi bez solukortef-a, alergična je na solumedrol.

Uglavnom željela bih joj davati matičnu mlijč iz meda kao dodatak prehrani radi poboljšanja imuniteta, međutim ne mogu doći do informacije o sastau matične mliječi. Odnoso da li u matičnoj mliječi postoje proteini isti kao oni u kravljem mlijeku, na koje postoji alergija. Jako mi je važna ova informaija i bila bi Vam jako zahvalna da mi pokušate odgovoriti ili me uputiti na adresu gdje mogu dobiti odgovor.

Hala puno!

Darko Richter, dr. med.

17.08.2011. 20:05

Matična mliječ (pčele) i kravlje mlijeko nemaju nikakve veze.
Međutim, vašem djetetu treba jedan pouzdan pregled, jer ovo što ste napisali miriši na nedovoljno dobro obavljen posao, pa vam se u glavi roje kojekakve alternativne terapije, a koje su još gore od ovoga što sada iz nekog razloga ne funkcionira.
Potrebno je učiniti dobar pregled. Potrebno je učiniti standardno alergološko testiranje. Potrebno je vidjeti kako uzimate terapiju. Potrebno je utvrditi da li vi znate išat o mlijeku kao alergenu, te o izbjegavanju tog alergena. I, potrebno je vidjeti da li postoje otežavajuči faktori, poput GER-a, rinitisa i pretilosti.