Alergije

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 933 | Broj poruka: 5407

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12

Pitanje za dr Richtera

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Darko Richter, dr. med.

11.09.2024. 22:55

Možda griješite tamo gdje to i ne vidite. Ne znam je li svima na svijetu jasno što to znači izbaciti mlijeko. to se odnosi i na mliječne proizvode, od maslada daljhe, no pretpostavljam da u diversifikaciji prehrane još niste do tuda došli. Ako i dalje ima problema sa stolicom, a mlijeko je radikalno odstranjeno, onda to nije proktokolitis poruzročen kralvjim mlijekom, nego nešto drugo. Pitajte gastreonterologe. Nikakve "alergene" nemojte napamet izbacivati, jer ćete samo naškoditi i zamutiti situaciju. Proktokolitis na kralvje mlijeko jest oblik alergije, ali ne onaj za koji 100% Frvata misli da zna 101% svega što se moće znati. To je FPIAP - food protein induced allergic proctocolitis i nema veze s IgE alergijama.

Tina132

02.10.2024. 00:10

Pitanje imam kcerkicu za dva mj.. ce napunit 4g.. zadnjih tri par dana se zalila da ju svrbe oci i nos okice joj se na momente zasuze.. pedijatrica nam je rekla da je alergija na vanjske biljke travu.. dan poslje u nosu sam joj vidjela ko natecenu bubuljicu ili kako bi ja to opisala.. pedijatrica je rekla da joj je sluznica nosa jako natecena da je to od alergije.. dala nam je maksitrol kapi za oci da kapamo 3 puta po dvije kapi 7 dana u nos.. sad pitanje za te kapi pise da nisu namjenjene za dijecu tek od 12g.. malo me plasi dali ja to njoj smijem kapati moze li joj sto biti od toga... ?

Darko Richter, dr. med.

05.10.2024. 21:45

Da se po tome ide, za djecu ne bi bilo 80% lijekova koje svakodnevno dobivaju, od adrenalina, na dalje. No, ja bih inače dijete te dobi naučio da puše u nos, a onda bih joj dao antihistaminik, npr. Aerius ili Xyzal, cijelu žličicu jedno dnevno, što će vjerojatn olakše popiti nego pravilno ušmrkati neke kapi.