Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 932 | Broj poruka: 5405

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Šok i osip


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

charlieuskoplje

22.07.2011. 03:15

Postovani.. Molio bih vas, da mi date,neko misljenje u vezi sa mojim problemom.
Desilo mi se do sada 6 puta. Znaci ne bih duljio mnogo sa detaljima. Nakon konzumiranja neke hrane ili pica ako sam imao povecanu tjelesnu aktivnost, koja bi vodila do znojenja, moje tijelo bi se izasulo sa velikim kvrgicama kao da su me pcele izujedale po cijelom tijelu. Tada bih poceo padati u neki šok i oticali bi mi prsti i ruke a cijelo tijelo bi bilo totalno u nekom nemocnom stanju. Odvezli bi me do hitne gdje bih dobio infuziju i nakon par sati sve bi se vratilo u normalu. Pa vas zato molim za neki savjet jer ja sam iz malog mjesta u BiH gdje bas i nemamo nekih strucnjaka za tako nesto. Uglavnom izgledao bih strasno kad se to desi. A da pojasnim pri setnji po brdima ali pojacanog intenziteta , pa kod igranja nogometa i u jednoj svadbi kad sam plesao to se sve desavalo.

Darko Richter, dr. med.

23.07.2011. 14:15

Preporučio bih vam da ne idete u tjelesnu aktivnost barem 2 h po obroku, i da svaki dan pijete antihistaminik. Radi se o tzv. kolinergičkoj urtikariji. Trebali biste se ipak javiti u neki veći centar, dermatologu ili internisti-imunologu, jer u podlozi može biti i drugih oboljenja (vaskulitis, autoimunost, itd. )

charlieuskoplje

31.07.2011. 01:45

Velika hvala na odgovoru i jos samo ako bi mi vi mogli preporuciti negdje u Zagrebu gdje da odem jer tu imam rodjake koji me mogu uputiti. Jos jednom hvala.

Darko Richter, dr. med.

31.07.2011. 12:35

U Zagrebu bih vam mogao preporučiti Zavod za kliničku imunologiju Opće bolnice Sv. Duh, ili Kliniku za kožne bolesti - Šalata.

charlieuskoplje

09.08.2011. 00:35

Jos jednom vam velika hvala na odgovoru i daljnjim uputama. Mario.