Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 932 | Broj poruka: 5405

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Ubod pčele


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Milkaskexom

31.07.2011. 22:10

Poštovani,
Imam 39 godina i prije pet godina imala sam prvu alergijsku reakciju na ubod pčele, kojom prilikom sam imala istovremeno tri uboda (u glavu, vrat i podlakticu). Reakcija je bila jako teška: urtikarija, pad tlaka… Nakon toga u još dva navrata doživjela sam ubod po jedne pčele te je reakcija bila značajno slabija, ali ipak uz intervenciju liječnika na Hitnoj pomoći.
Imam sina od 16 godina koji je također nakon uboda pčele zbog kihanja, svrbeži očiju i nosa i urtikarije završio na Hitnoj pomoći. Nakon njegovog uboda započeli smo s prikupljanjem nalaza za hiposenzibilizaciju, pošto sam pročitala na internetu da su velike mogućnosti izliječenja. Nalazi laboratorijske obrade: IgE 304 H, RAST i 1 (pčela), koncentracija >100 H, razred + 6 H.
Trenutno, kao način samopomoći nabavljamo autoinjektor u inozemstvu, naravno na vlastiti trošak.
Zanima me kakve su mogućnosti hiposenzibilizacije i koliko, otprilike, iznose troškovi. Također, s obzirom da sam zaposlena, a sin pohađa Srednju školu, zanima me koliko su često nužni dolasci u Zagreb. Je li moguće da obavljamo hiposenzibilizaciju zajedno, tj. istovremenim dolaskom s obzirom da smo iz Slavonskog Broda, a kako nam je rečeno, kod nas se hiposenzibilizacija na opnokrilce ne obavlja.

Darko Richter, dr. med.

31.07.2011. 23:30

Meni nikada nije jasno zbog čega se mene pita koliko nešto košta. Ja to ne prodajem, niti prodajem svoju uslugu. Radim u državnoj ustanovi, i to je to, u 99% slučajeva na uputnicu, a što se netko sam nabavlja, ja u to ne ulazim.
Recimo da 1 puna doza alergenske vakcine za hiposenzibilizaciju stoji oko 150 kn. Ali odakle da ja znam sve namete, popuste, PDV-e, itd. na te stvari?
Vi i sin možete dolaziti u Zagreb zajedno, ne vidim niti tu razloga da se oko toga sa mnom konzultirate. Idete kome idete, i to tamo rješavate.Logično je da to onda obavaljate zajedno. Jednostavno, nije mi jasno s kojim motivom me pitate tako očitu stvar. Je li vi to od mene očekujete da vas vodam za ručicu tom doktoru i da to uredim mjesto vas? Imate i svojeg dr. opće medicine i, ako treba, neka on to sredi za vas. Što bi u tome bilo neobično? To mu svugdje u svijetu spada u opis radnog mjesta. A vi se izvolite naučiti postaviti prema svom doktoru kao i prema onome koji će vam raditi hipssenzibilizaciju tako da vam ne treba pomoć s interneta, ili pomoć direktora HZZO-a, ili predsjednice vlade, ili Ustavnog suda.