Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


akne


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Ally

06.06.2004. 18:53

Imam akne po licu. Bila sam kod dermatologa prije 2 mjeseca i zapocela terapiju s klindamicin losionom i akneroxid gelom, uz upotrebu eucerin gela za umivanje i dermanorm kreme. Dermatolog mi je preporucio da klindamaicin losion zamijenim drugim, ali sam zaboravila ime (nisam ga uspjela zapisati), pa me zanima sto bi mi vi preporucili? Sjecam se samo da se ime sastoji od 2 rijeci od kojih prva pocinje na s a druga na r, te da mi je preporucio da ga koristim svaki drugi dan (a ne svaki kao dosad s klindamicin losionom). Znam da je pitanje neobicno, stvarno se nadam da cete mi moci pomoci...

hvala!

Dr.med.spec. Dinko Kaliterna

06.06.2004. 23:37

Ne mogu obecati da cu rijesiti vas problem s obzirom da vas nisam pregledao ali cu nastojati pomoci.Probajte sljedece : Akneroksid 5% ( benzil peroksid ) 1-2x dnevno na prist nanesite ali prije lice ocistite Eucerin gelom i drzite Akneroksid svaki novi dan 20-30 minuta duze.
U slucaju peckanje isperite lice i par dana pauzu uradite dok se lice ne smiri.Nocu nanosite Diferin gel ( adapalen) samo, na cijelo lice te preko pristeva i mitesera.Izbjegavajte oko : ociju, nosa i ustiju.Lice isto ocistite prije.Morate voditi racuna da ne zatrudnite pod diferinom.Prvih 30 dana rabite svako drugi dan zbog iritacije potom probajte svaki dan.
Kod iritacije obustavite cijelu terapiju par dana.Pocetno je moguce peckanje i perutanje koze no lice ce ubrzo biti kao novo.Vodite racuna da lice cistite mehanicki par puta godisnje kod strucne osobe.Ako nestanu pristevi rabite samo diferin.Izbjegavajte Sunce i solarij.Diferin susi lice te 30 minuta nakon mazanja nanesite neku kremu za njegu lica po potrebi, isto tako danju.