Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


"gljivice"


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Goc

05.06.2004. 09:27

povremeno osijećam blago peckanje u vanjskoj uretri,u ustima mi se pojavilo blago crvenilo i naslage na jeziku,više manje začepljen nos bez izcijedka,glasno pomijeranje crijeva,osijećam se ošamućeno naročito ujutro nakon buđenja,povremeno blagi bolovi u koljenima,blago otečen desni članak.Prvih nekoliko simptoma se pojavilo prije 3 godine,traju i danas praćeni ostalima.Da li se ovi simptomi mogu povezati sa nekim od gljivica?Što je činiti?Nakon pretraga urađenih od strane urologa,infektologa,dermatologa;dobiveni nalazi ne idu u prilog neke infekcije.

Dr.med.spec. Dinko Kaliterna

06.06.2004. 16:51

Zbog tegoba sa strane uretre uradite sljedece : urinokulturu i bris uretre tj. kulturu na : klamidije, ureplazmu i mikoplazmu, pregled ejakulata na trihomonas vaginalis.Iste pretrage uradite kod partnerice.
Navedene simptome ne mogu povezati s gljivicama.Niste naveli eventualne promjene na kozi, no smatram da je za vase probleme nadlezan dermatolog.Dosadasnje nalaze potrebno je ponoviti jer bolest neko vrijeme ne ispoljava tipicne simptome.Navedeni simptomi bi mogli ukazati na Reiterov sindrom za koji se smatra da u njegovu nastajanju neke bakterije imaju ulogu.