Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


brada


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

20.01.2007. 15:00

pozdrav

na licu povrsine manje kovanice postupno su mi nestale dlake. koliko sam uspio pratiti mislim da su prvo izgubile prirodnu boju (crnu) te onda vise nisu niti rasle.
to se pojavilo prije otprilike sest mjeseci kad sam i bio kod dermatologa cije misljenje nije odredeno, vec navodi puno mogucih uzroka, mislim da mi je propisan beloderm.
dok je moja doktorica opce medicine uvjerena u gljivicnu infekciju koja moze nastati i zbog neodgovarajuce pjene za brijanje, te mi je pripisala orozanol kremu i sampon.

pa molim za vase misljenje.

trenutno se nadam da ce se problem rijesiti sam od sebe

hvala


Dinko Kaliterna, dr. med.

21.01.2007. 18:10

Radi se o lokaliziranom ispadanju dlaka tj alopeciji areati kada organizam napada vlastitie dlake te zbog upale one ispadaju. Nema može se predvidjeti tijek bolesti no nije ništa ozbiljno. Bolest se može sama povući no isto tako dalje širiti i godinama širiti. Postoji niz načina liječenja bolesti no ja ne bih koristio beloderm nikako. Savjetujem da provjerite šećer u krvi jer može biti povišen kod ove bolesti i isto tako štitanjču koja može biti zahvaćena.