Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


Crvene točkice i suha koža glansa


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

bojanpu

06.10.2009. 16:45

Krenut ću od početka kako biste imali što jasniju sliku o svemu. Pojavilo se otprilike u drugoj polovici 12-og mj. 2008. godine i još uvijek traje. Krenulo je s blagim crvenilom glansa ali bez ikakvih subjektivnih smetnji (svrab, pečenje, žarenje, bol, itd.). NAPOMINJEM nisam imao odnos mjesecima (4-6) prije toga niti poslije tog datuma (6mj.). Kada sam uočio otišao sam kod dr. opće pakse koja mi propisala kremu eolcom (bez uspijeha- skoro pa još gore), zatim diprogentu - malo poboljšanje ali opet ništa vratilo se ubrzo, zatim neku wolf basis koja je malo pomogla ali opet ne u potpunosti. Moram reći da se to s vremenom i mjenjalo vizualno (malo pojačano,pa se opet umiri ali nikad u potpunosti). nakon toga otišao sam kod spec. dermvern....napravio testove na vagina., triho.,klamidija, i još nešto neznam sada napamet - sve ok - negativno. Propisala mi kremu beobazu, pa beloder, mix između te dvije ali ništa, samo radi gore. Nakon toga propisala mi je bepanten i higijenu neutralnim sapunom...NIŠTA i dalje bez uspjeha. Više mi se nije dalo oko toga zaj... i odlučim da odem kod private..: kaže da mi nije ništa," normalna" pojava i da će proći...propisala mi vitam c 500 mgx1, sapun za intimnu njegu, navečer kremu (ne mogu se sjetiti nazim mislima da je nešto "EXA...DERM" ili tako nešto i ujuro ili kada primjetim da je jako suha koža jednu kap kantarionovog ulja. To je godilo, išlo je na bolje ali nikada se nije povuklo u potpunosti. Prošlo je 4 mj. od zadnjeg posjeta dermatlogu i naručio sam se na kontrolu da vidimo što dalje. Napominjem, nemam nikakvih subjektivnih smetnji (možda neka nelagoda ali ništa od spomenutog a ne mogu opisati rječimo kakva nelagoda). s. odnos imam normalno, ponekad koristim zaštitu, ali moram priznat više, nego da.Ne utječe baš na sve to ali ipak je preporučen coitus condomatus. Molim Vas za savjet, sugestiju ili bilo kakvu pomoć, malo sam zabrinut, ali ne previše jer me ne smeta toliko osim vizualno!
Lijepi pozdrav!

Lenka Oremović, dr. med.

12.10.2009. 18:00

Prema navedenom radi se o iritaciji osjetljive kože,naime sva obrada koju su vam liječici napravili je uredna a vi ste najbolje reagirali na pravilnu njegu koju vam je liječnik preporučio pri zadnjem pregledu.Zato samo nastavite pranje sredstvima za intimnu higijenu ,stavljajte kremu za osjetljivu kožu i mislim da će problemi postupno nestati.