Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


crveni madeži


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mala zvončica

08.09.2009. 01:00

Poštovanje,
U obitelji ih imaju djed i mama koja ima one od sitnih do velikihi i ma ih dosta..a prije 4 godine,sa 18. sam ih pocela dobivati i ja....do sada ih imam svega nekoliko i sitni su na sreću ali me strah da ih ne pocnem dobivati sve vise i vece.... Vezano uz to zanima me kako i zasto oni nastaju..te da li je onda nekako moguce sprijeciti njihov razvoj? Npr. da li na njihovo pojavljivanje utjece izlaganje suncu...ili nevezano uz sunce isto mogu nastati?

Zahvaljujem na odgovoru!

Lenka Oremović, dr. med.

15.09.2009. 19:05

Hemangiomi su vrlo česti benigni tumori crvene ili modroljubičaste boje,sastavljeni su od krvlju ispunjenih šupljinica različite veličine .Mogu biti prirođeni a nastati i kratko nakon rođenja.U vašem slučaju radi se o senilnim hemangiomima koji nastaju u starijoj životnoj dobi ćesto u velikom broju na trupu i udovima u obliku jarkocrvenkastih tumorčića do veličine zrna leće.Mogu se odstraniti elektrokoagulacijom.