Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


crveni pristici na licu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

gmirjana

04.04.2011. 23:31

Imam 32. godine, i u poslednje vrijeme mi se pojavljuju crveni pristici u predjelu brade i okolo usana. Ponekad neki od tih pristica postane bjel i iz njega izadje gnoj ali tad ostane oziljak. Koristila sam razne gelove i kreme ali ucinak je bio slab. Trenutno koristim Vishi gel za problematicnu kozu i dnevnu kremu, i kad pomislim da mi ti pristici nestaju onda me samo zasvrbi na drugom mjestu i onda izbije sledeci. Nedavno sam se samo informisala kod naseg dermatologa i ona mi je bez ikakvih pregleda rekla da ona preporucuju tablete Diana 35. Ovih dana trebala bi i na redovan pregled kod ginekologa pa cu se i sa njim posavjetovati da nije u pitanju neki hormonski poremecaj. Molim vas da mi odgovorite sta da radim.
Unaprijed hvala!!!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

06.04.2011. 10:55

Kod Vas bi se moglo raditi o nekoj vrsti akni ili ev. o perioralnom dermatitisu. U nekim slučajevima (ako je riječ o aknama) mogu pomoći Diane 35. U svakom slučaju potrebna je točna dojagnoza.