Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


crveni pupak kod djeteta od 7 godina


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Mimimi

17.10.2013. 23:15

Poštovani,
mojoj kćeri od 7 godina se prije 4 mjeseca zacrvenio se pupak. Uz crvenilo javio se ljepljiv iscjedak iz samog pupka. Njena liječnica je nakon pregleda preporučila mazanje Belogent masti, kojojm smo mazali 5 dana. Crvenilo je nestalo, no opet se pojavilo četiri dana nakon prestanka mazanja. Moguću prisutnost stafilokoka eliminirali smo nakon sterilnog nalaza brisa. Posjetili smo dermatologa koji je nakon pregleda ordinirao mast, afloderm 15g + belobaza 35g koju smo dali izraditi u ljekarni, pet dana navečer, a po danu mazati Bepanthen masti ili kremom. Crvenilo je nestalo, no tri dana nakon prestanka terapije ponovo se pojavilo. Kad se djevojčica kupala i rashladila u moru stanje je bilo bolje, no čim smo se vratili s mora situacija je ponovo ista. Molim Vaš savjet, o čemu se zapravo radi i što učiniti dalje?
Hvala!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

18.10.2013. 14:50

Moglo bi se raditi o intretriginoznom, iritativnom dermatitisu ili Candida infekciji. Za ovo drugo bi trebalo učiniti mikološku obradu na gljive i terapija bi bila antimikotik (npr. Plimycol). Kod prve dijagnoze mogući su periodi pogoršanja i poboljšanja i morate biti strpljivi (terapija je otprilike ono što ste do sada koristiti).

Mimimi

18.10.2013. 23:45

Poštovani, zahvaljujem na odgovoru!