Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


uzrok opadanja kose


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

klarah

17.10.2013. 23:15

Poštovani,
da počnem otpočetka.
Kosa mi je uvijek više opadala, otkad znam za sebe, ali uvijek mi je i raslo puno mlade kose pa se nisam brinula, nije se vidjelo na kosi. Bila je relativno bujna i zdrava.
Rodila sam prije 4 i 2 godine, par mjeseci nakon poroda kosa mi je jaaako padala, ali još više nova rasla pa se to nije u konačnici primjetilo, bar nisam obraćala pažnju.

Proljetos sam posvjetljivala kosu iz crne u smeđu, nekim blajhom. Iza toga sam se često farbala jer imam puno sijedih (kao i godinama prije).
Jako često sam držala kosu u repu. TU i tamo sam koristila peglu za kosu, ali ne prečesto. Iako mi se čini da su dva peglanja kose iza ovog posvjetljivanja bila dovoljna da kosa otkaže.

Ljetos sam imala stresan događaj koji se protegnuo skoro pa dosad i točno od tog dana stresnog događaja primjetila sam baš još jače opadanje kose nego što mi je inače uvijek opadala kosa. Sve sam mislila proći će, ali kad sam nekidan primjetila da mi je kosa jako beživotna i stanjena (kao da je "spaljena", beživotno visi), uhvatila me panika. Ošišala sam se do ramena, kupila Fitoval šampon i Vichy ampule od silne panike.
Pitala sam dr. opće prakse koje pretrage da napravim, preporučila mi je krvnu sliku, hormone štitnjače, antitijela štitnjače i testosteron. Svi nalazi su dobri, svi ti hormoni i to ostalo...
Što se tiče ginekološki, u ožujku sam bila na pregledu i sve je bilo super, nikakvih problema nisam nikad s te strane ni imala pa mislim da se u ovih par mjeseci nije ništa promjenilo. Nisam ni smršavila niti se debljala, vjerojatno se ne hranim prekvalitetno, ne pušim, ne pijem alkohol.
Imam malu djecu pa često premalo spavam i umorna jesam.

Šta vi mislite jel to kombinacija stresa i tih tretmana prije toga po kosi, ili bih trebala na još neke pretrage? Inače ovo me sad jako zabrinulo s kosom, ne razmišljam o ničem drugom, bojim se kako će to prestat??

Mlada kosa mi raste pomalo, ali ne kao poslije poroda, nije da mi nešto ludo raste.
Koliko mogu sama primjetiti nemam nimalo prhuti ni ništa crveno ili ljuskavo po vlasištu.
Jel pomažu kakvi vitamini odnosno nešto za piti..
Ima li pomoći happy

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

18.10.2013. 14:50

Kod Vas bi bilo dobro utvrdiri radi li se o pojačanom opadanju kose i o kakvom tipu opadanja. To se utvrđuje trihogramom kod dermatologa koji radi tu pretragu. Sama pretraga neće utvrditi uzroci. Kod vas se vjerojatno radi o kombinaciji stresa, prethodnih tretmana i genetskoj sklonosti. Vitamini neće pomoći, a šampon i ampule koje ste kupili su ok.