Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


Crvenilo,naotečena mala usna


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

tmart

08.06.2011. 13:20

U 11.mj. prošle godine pojavila mi se alergija na uloške-allways plastične, zamijenila sam ih sensitive ulošcima drugih proizvođača ali nije pomoglo, da preciziram-crvenilo,pečenje, koža mi je izgledala kao da imam opekline, sva spaljena, boljelo me kad sam hodala i sjedila.Prošli mjesec sam koristila uloške za osjetljivu kožu od 100% pamuka i situacija je bolja, samo se pojavilo blago crvenilo pri kraju mjesečnice. I dnevni ulošci mi nadražuju kožu.
Problem je što zadnjih 5 dana imam problema sa crvenilom i peckanjem(ne nosim nikakve uloške već 2 tjedna, pojavilo se samo od sebe), naotekla mi je jedna mala usna-lijeva, boli na dodir, nemam iscjedak,navečer mažem kožu sa baby kremom protiv crvenila i iritacije i ujutro je bolje i ne peče, a u toku dana mi opet natekne i boli. Čitala sam na internetu da je to vjerojatno candida, a pošto sam prije 2 tjedna na prstu imala vjerojatnu to gljivicu(imala sam sve simptome paronihije-prst je bio natečen,pojavio se gnoj,bolilo je na dodir), mazala sam antibakterijskom kremom, zanima me da li je to kojim slučajem povezano? Nemam ginekologa, a sve ginekologe koje sam zvala i koji rade preko hzzzo-a ne vrše upis pacijenata. Ne znam što da radim.Kako da to liječim? Zanima me još da li se s ovim problemima smijem kupat u toplicama? Koje da uloške u budućnosti koristim?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

09.06.2011. 12:50

Vaš problem je prvenstveno ginekološki te ćete se ipak morati obratiti ginekologu. Općenito, moguće je da se kod vas radi o Candida infekciji, ali mogući su i drugi uzroci. Terapija ovisi o točnoj dijagnozi. Kupanje u toplicama dok ne riješite problem ne bih vam preporučio. Preporuku o vrsti uložaka prepustio bih ginekologu.