Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


Crvenilo oko pazuha


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

nada_86

20.11.2013. 03:05

Postovani,

Ranije sam uocavala, mislila sam da se radi o preuskoj odjeci, ali vec par dana koristim siru odjecu, ali promjena nema. Pocinjem misliti da je u pitanju neka alergija, ali ne znam na sta. Radi se o crvenilu/zguljenom i jako suhom dijelu koze iznad pazuha, tj. vanjske strane (od ramena prema ruci). Ne svrbi, pece, zategnuto je prilicno i cak je pocelo i da pomalo krvari pri pucanju tolike zategnutosti. Deterdzent za ves nisam mijenjala, omeksivac, gel za tusiranje, pa ni dezodorans. Na drugim dijelovima tijela toga nema, mada i inace imam jako suhu kozu.

Zanima me o cemu se radi, je li u pitanju preuska odjeca ili alergija na nesto i na sta bi mogla biti ta alergija? Koja je prva pomoc kod ovog? Trenutno mazem kremama za suhu kozu i nosim sto sire stvari, ali cini se da ne pomaze.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

20.11.2013. 15:10

Kod Vas je vjerojatno riječ o iritativnom ili alergijskom kontaktnom dermatitisu, a treba isključiti i dermatomikozu (gljivičnu infekciju kože). Terapija svih promjena je različita. U zaključku, bilo bi dobro da se javite dermatologu.