Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


CRVENILO;SVRAB


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

nninna

17.02.2008. 23:40

Poštovani!
Ja bi vas molila za jednu pomoć ako je ikako moguće da prepoznate o čemu se radi.Moje djete ima 21.mjesec i već par dana ima da mu se na objim rukama točnije,odmah iznad dlana pojavilo crvenilo.koje se lagano ljušti i koliko sam primjetila tu i tamo ga svrbi jer ne češe se često.Nepravilnog je oblika i moram napomenuti da je na istom tom mjestu tjedan dana ranije imao sitni osip.Primjetila sam na nozi isto tako na dva mjesta,ali puno manje i namazala sam rojazolom jer sam pomislila na gljivice.To na nozi se smanjilo,ne crveni se,ali je ostala suha,ispucana koža.Da li bi mi mogli reći o čemu se radi?
Unaprijed puno hvala




Dinko Kaliterna, dr. med.

19.02.2008. 14:35

Vjerojatno se radi o neurodermatitisu koji je obilježen s suhom kožom. NAjvažnija je dobra njega kože uz uklanjanje svih predmeta koji skupljaju prašinu. Savjetujem da se javite dermatologu jer izrazito bitno da se dobro objasni pravilna njega kože i na što treba paziti tj izbjegavati.

nninna

20.02.2008. 11:55

Hvala vam na odgovoru i kao što ste rek.da odvedem djete dermatologu,za početak sam odvela njegovoj pedijatrici koja mu ja prepisala neki losion na bazi kortikosteroida i da mažemo 7.dana.Dr kaže da može biti od naranče,a i od krokija.Sad mi nije jasno,da li moram to djetetu izbaciti skroz iz prehrane tj.ne smije više nikada to jesti kao i čokolade s lješnjacima?
Hvala

Dinko Kaliterna, dr. med.

29.02.2008. 19:10

Najvažnije je vaše zapažanje da ono što ne paše vašem djetetu izbacite iz prehrane,