Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


gljivice!


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

laura28

30.03.2009. 19:35

dobar dan! ovako javljam se jer sam bila kod dermatologa bih zeljela jos jedan vas savjet ili odgovor! dakle bila sam kod doktora radi gljivica na noznim nogama,, na oba dvije noge su mi zuti nokti,,i zdebljani,, a 2 nokta na oba dvije noge su mi crni.,, i radi toga sto mi se ljusti lice vec par dana! dakle dijagnoza je ONYCHOMYCOSIS DIG.PEDIS a lice mi je dijagnoza DERMATITIS SEBORRHOICA FACIEI! dermatoloski status je diskolaracija noktiju palceva stopala uz hemoragicne subungualne na 2 prstima stopale! nalazi pozitivna.terapija za lice je sensibo ds crema 2x dnevno, a za gljivice je itrac 3 capsule 2x2 kroz 1 tjedan u 3 do 4 ciklusa, preporuke kontrola transaminaza,ggt,bilirubina,, kontrola za 1,5 mjesec! e sada mene zanima kakve su to pretrage, imam 28god. nedavno sam saznala da sam na pocetku dijabetesa!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

03.04.2009. 09:40

Gljivične infekcije češće su kod dijabetičara. Terapija koja je ordinirana (Itrac) je primjerena za gljivičnu noktiju. Pretrage koje su Vam ordinirane predstavljaju kontrolu jetrenih enzima koja je rutinska kod uzimanja peroralne antimikotične terapije.

laura28

20.04.2009. 23:59

dobro vece! ovako,, ja sam popila terapiju itrac 3,jednu cijelu kutiju,, ali mi nista ne pomaze ,, i pocela sam mazati sa kremom lice isto ne pomaze ,, i dalje su pristici,i crvenilo.. neznam sta da radim... za mj i pol idem na kontrolu!sta mi vi preporucate!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

24.04.2009. 09:45

Potražite mišljenje drugog dermatologa. Potrebno je preispitati dijagnoze.