Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


hiperpigmentacija


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Nina

16.01.2006. 17:40

Postovani,

vec duzi period zelim rijesiti problem koji se tice hiperpigmentacije iznad
gornje usne. Dermatolog mi je potvrdio da se radi o hiperpigmentaciji, ali je rekao da moze postojati vise uzroka (genetski, vanjski faktori itd), pa bi ih trebalo ispitati ako bi to zeljela rijesiti. Kako sam tad dosla k njemu zbog drugog problema, nisam inzistirala na terapiji. Nakon odredjenog vremena shvatila da sam da su moji problemi zapravo poceli prije par godina kad sam krenula s depilacijom tog dijela lica voskom. Pretpostavljam da je zbog izlaganja suncu doslo do hiperpigmentacije. Tijekom zime mi se toliko i
ne primjeti (naravno ja uvijek primjetim), ali kako dolazi ljeto sve mi je
neugodnije jer taj dio dosta potamni. Imam 31 godinu. Sto bi mi savjetovali, da li je to najbolje ukloniti laserom (da li je to trajno?), postoje li neke kreme koje bi sama mogla kupiti a kojim bi uklonila/smanjila hiperpigmentaciju, ili mozda nesto trece?

Unaprijed zahvaljujem.

dr. Dinko Kaliterna

17.01.2006. 23:28


Radi se o posljedici depilacije koja je izazvala upalu i time hiperpigmentaciju. Laserom ne bih savjetovao to uklanjati jer bi efekt bio suprotan. Skoro sve kreme trebaju barem 2 mjeseca da uklone hiperpigmentacije. Najnovija metoda je mikroabrazija s kisikom koja trenutno ukloni navedeni problem pri ćemu se radi o neagresivnoj i bezbolnoj metodi te nije potreban oporavak.

Nina

18.01.2006. 09:06

Zahvaljujem na odgovoru. Da li biste bili ljubazni predloziti par krema prije nego se odlucim za postupak mikroabrazije?
Hvala!

dr. Dinko kaliterna

18.01.2006. 17:19

Predlažem prije tretmana kremu za izbjeljivanje od firme Jericho.