Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


Ispadanje kose


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Goranka

09.06.2006. 00:44

Postovani doktore,
imam 21 godinu i prije otprilike 4 godine pocela mi je jako ispadati kosa. Nije postupno oslabjela nego su mi nakon jednog bojenja kose, prilikom ispiranja,u rukama ostajali cijeli pramenovi kose. Sad imam 3 puta manje kose nego prije. Kosu više ne bojim vec 2 godine, ne stavljam cak ni pramenove. Ne vezem je niti u cvrsti rep, nego je samo lagano uhvatim gumicom. Probala sam razne metode i nisam jos ni jednom primjetila poboljsanje, a stanje je polako sve gore. Trenutno koristim Recept šampon protiv ispadanja i Nutrival kapsule za kosu. Nisam se nikad nadala nekom jakom poboljšanju jer mi i otac (60) i sestra (29) imaju rijetku kosu. Stvar je u tome da je moja sestra u drugom stanju i da joj je kosa naglo postala mnogo gušća, bez da je koristila ikakve preparate. Ona kaze da je to sigurno zbog hormona. Imate li vi kakvu ideju što bih mogla pokušati, jer ja više ne znam? Bila sam kod 2 dermatologa. Rekli su mi da nisu primjetili nikakvo crvenilo, niti perutanje i da mi je vlasište zdravo. A kod krvnih pretraga imala sam problema samo sa bilirubinom. Prvi puta mi je bio 55,4, a drugi 33,3. Unaprijed, hvala.

dr. Dinko Kaliterna

09.06.2006. 16:19

očito da se radi o hormonalnom poremećaju te savjetujem eventualno kontracepciju no prije toga niz pretraga kako bi odredili terapiju no ne gubite nadu jer ima pomoći