Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


itrac 3


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

lana84

13.04.2009. 22:15

Već nekoliko godina na noktima ruku i nogu imam strašne probleme...doktorica sumnja na gljivice ( a i svi simptomi ukazuju na njih) međutim radili su mi 2 puta na mikrobiologiji nalaz na gljivice i oba puta kažu da je negativan sad. Davala mi je masu nekih kremica koje nisu uopće imale rezulatata, pa do raznih vitamina, ali rezulati su jednaki 0. Jako sam zabrinuta i neznam što učiniti.....prijateljica mi savjetuje itrac 3 od belupa, koji ona uzima jer ima slične probleme...no moja dr uporno propisuje samo kreme koje mi apsolutno ne pomažu, a nokti jedan po jedan sve više i više stradaju. Mislite li da bi bilo poželjno da pređem na neku oralnu primjenu lijekova obzirom da je problem velik i što mislite o itrac 3, jesu li prejake???

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

14.04.2009. 09:35

Ukoliko je dva puta mikološka pretraga bila negativna (pretraga na gljive), vrlo je mala vjerojatnost da se radi o gljivičnoj infekciji noktiju. Itrac 3 je lijek itrakonazol koji je antimikotik, te se uzima i smije davati samo kod dokazane gljivične infekcije. Inače, ako se ne radi o gljivičnoj infekciji, nokti se vrlo teško liječe i rezultati često izostaju.