Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


izrasline ,masni jastučić


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

maestral

05.08.2011. 22:00

poštovani.......moja kći (22 god ) ima na leđima dvije izrasline već 4godine i to jednu veličine višnje i jednu manju. ponekad su manje ponekad veće mada ja smatram da sve to ovisi o njenoj kilaži kad je mršavija više se vide...nije pretila dapače za moj pojam je čak i mršava......pri dodiru se pomjeraju kao kuglice.....bezbolne su....nalaze se točno u visini ramena na sredini leđa......ona se boji posjetiti doktora iako je ja nagovaram .......naglašavam da u obitelji sa moje strane ima mnogo slučajeva tih izraslina....moja mama iza uha,tata mi je imao na ramenu i obrazu,jedna teta također..i ja na nozi malu sitnu kuglicu jedva vidljivu koju isto tako mogu pomjerati......ja bih voljela da ona ode na pregled i da se to ukloni i zbog estetskog izgleda jer mora nositi dugu kosu da to prekrije.....da li je to opasno i da li odstranjivanje ide pod lokalnom anastezijom........pitam u njeno ime......hvala unaprijed na odgovoru....

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

06.08.2011. 20:30

Vjerojatno je riječ o lipomima ili epidermalnim cistama. Riječ je o dobroćudnim promjenama koje se mogu odstraniti kirurški u lokalnoj anesteziji. Riječ je o jednostavnim zahvatima, ali morate znati da na mjestu odstranjenih promjena ostaje ožiljak.