Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


kontaktni dematitis


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

danijela

18.05.2004. 17:17

Epikutanim testom otkriveno mi je da sam osoba koja je senzitirana smjesom mirisa kao i Peru balzamom, benzilni salicilat, benzoin, kolofonij i sve ostale preparate koji su vezani uz Peru balzam. Želim znati na koji način mogu provjeravati kozmetičke proizvode (pogotovo kreme za ruke i pete jer mi je koža na petama i rukama strašno ispucala a ponekad i krvari) kako bih izbjegla supstance na koje mi koža tako reagira (pucanjem).

Dr.med.spec. Dinko Kaliterna

19.05.2004. 00:01

Savjetujem da dobro proucite upute koje ste dobili u ustanovi u kojoj je uradeno testitanje jer u njima je navedeno sto je potrebno izbjegavati i kako postupati.Od kozmetickih proizvoda dajem prednost onima koje se kupuju u apoteci npr. : Vichy, Spirig, Avene, Uriage.
Navedene firme vode racuna da njihova sredstva imaju sto manje sastojaka koji bi mogli izazvati nezeljene reakcije.Iz tog razloga vecina njihovih proizvoda nema miris.Sto se tice njege peta i ruku probajte obicni vazelin ( kutija zute boje, u DM ) ili Eucerin urea 10%.
Savjetujem isto tako da svaki put procitate sastav kupljenog proizvoda.
Tokom godina vjerojatno cete prestati biti osjetljivi na neke od navedenih tvari.