Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


zastita od sunca za dijete


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

jasna

17.05.2004. 22:05

Postovani, lani smo nabavili za dijete zastitni preparat Dejlong 25 i pokazao se odlicnim, mada isprva nisam vjerovala da se moze nanositi samo jedanput na dan. Sada vidim u apoteci da postoje i preparati koji nemaju kemijskih filtera.
S obzirom da dijete ima dvije godine, ne znam da li je bolje koristiti samo mehanicke filtere? Prosle godine se Dejlong pokazao izvrsnim, a i puno nam je prakticnije jer ga koristi citava obitelj (muz mi je jako osjetljiv na sunce). Ipak, stalno citam kako je za malu djecu bolje koristiti fizicke filtere umjesto kemijskih. Ima li to kakve veze? Zahvalna Jasna

Dr.med.spec. Dinko Kaliterna

18.05.2004. 23:53

Savjetujem preparate za zastitu od Sunca nanositi bez obzira sto pise u uputsvu svako 2h u prosjeku narocito poslje kupanja, znojenja i brisanja rucnikom.Potrebno je sredstvo nanesti nesto obilnije.Ukoliko vasem djetetu navedeni preparat odgovora ne vidim razloga da ga prestanete koristiti.Sto se tice izbora samih filtera smatram da su opcenito bolji fizicki filteri.Naime kemijski filteri mogli bi cesce izazvati reakciju u vidu osjetljivosti kod beba s obzirom da one imaju osjetljiviju kozu.

jasna

19.05.2004. 17:45

Puno hvala za odgovor. Jasna