Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


koža


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

sanja

09.12.2005. 18:52

Poštovani,
imam 23 godine i loše stanje kože lica; u području brade i vrata mi se često znaju javiti bolni prištevi od kojih ostaju ožiljci (vidljivi pogotovo jer imam blijedu put).Od nedavno mi se javljaju i na području slijepoočnica. Nadalje,općenito imam loš ten;proširene pore oko nosa,mitesere i tzv. T-zonu lica te mi se maste čak i leđa gdje mi se također javljaju akne! Više ne znam koje kreme da koristim jer mi se čini da se od svake stanje još pogorša, ne znam da li bi trebala promijeniti prehranu ,da li je to od stresa,itd... Međutim,ako imate kakav savjet za mene,rado ću ga prihvatiti!
Unaprijed se zahvaljujem

dr. Dinko Kaliterna

13.12.2005. 10:40

Potrebno je promijeniti prehranu svakako no glavno je da odete dermatologu jer morate očito uzimati antibiotike ili ići na laserski tretman akni što je najbolje riješenje jer ujedno tretirate ožiljke i liječite akne u istom tretmanu. Do pregleda savjetujem da koristite sapun za akne od Jericha te njihovu kremu za lice. U obzir dolazi da uradite UZ jajnika tj da započnete kontracepciju.