Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


krvarenje iz madeža


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

tinatinchi

23.11.2013. 01:50

Poštovani, sinoć mi je prokrvario madež na trbuhu, u donjem desnom dijelu trbuha priliko brisanja ručnika. Dan dva prije toga sam osjetila lagani svrbež madeža. Sad se stvorila krasta i madež je okružen svijetlo crvenim prstenom. Lagani svrbež je još uvijek prisutan. Madež je inače jako sitan, 1-2mm, svijetlo smeđe boje. Imam 23 godine, smeđu kosu, smeđe oči i srednje svijetao ten. Na suncu malo pocrvenim i brzo potamnim. Ne izlažem se previše suncu osim onih par dana ma moru na plaži. Ne idem u solarij. U obitelji nitko nije imao maligni melanom, niti bilo kakav karcinom. Jako sam uplašena, ići ću u ponedjeljak odmah dermatologu, ali htjela bi da mi kažete koliko je to ozbiljno tj postoji li velika vjerojatnost da se radi o melanomu i koji bi to recimo stadij bio. Hvala vam puno

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

23.11.2013. 14:00

Mislim da nemate razloga za brigu. Šansa da se radi o melanomu je minimalna. Ipak, da budete potpuno mirni javite se dermatologu.