Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


vene


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

gibonnika

20.06.2013. 22:50

Primijetila sam da na desnoj nozi kod prstiju imam nateknute vene..Imam 33 godine i zanima me jel već u mojoj dobi moguće imati proširene vene?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

21.06.2013. 13:50

Moguće je i u vašoj dobi imati varikozne (proširene) vene. Iako, na mjestu koje navodite one se ne nalaze. Vjerojatno je riječ o normalnom širenju vena usljed povećanih temperatura.

gibonnika

21.06.2013. 20:20

a što je uzrok da me bole noge kad se nahodam? i to samo od koljena na dolje ..

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

22.06.2013. 14:15

Na to pitanje Vam ne mogu odgovoriti (nije za dermatologa).

Panca93

22.08.2013. 19:55

Postovanje. Imala sam operaciju dojke i trebam da pijem leke Nolvadex, ali imam problem sa prosirenim venama i ne bi smela da koritim taj lek, zanima me vase misljenje i preporuka koji bi lek mogla koristiti u te svrhe a da ne bude opasan po vene ? Unapred hvala,pozdrav !

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

23.08.2013. 09:50

Osnova liječenja vena nisu lijekovi, već drugi postupci: nošenje kompresivnih čarapa, sklerozacije, kirurška terapija itd. Naravno to ovisi o stupnju proširenih vena. Tako da ne vidim razloga da izimate lijekove.

snjeguljicai7patuljaka

08.11.2013. 01:25

Poštovani, imam 22godine i oko 2godine na vanjskoj strani lijeve noge krug veličine nokta popucalih kapilara, vec neko vrijeme u toj nozi (tocno s vanjske strane) osjecam nelagodu,ne mogu reći da je to bol,nisu ni trnci,vise kao neka težina unutar noge,ne znam kako bih objasnila, to osjećam u posljednje vrijeme svaku večer kad legnem a ponekad imam manje intenzivan osjećaj skoro tijekom cijelog dana. Prije nisam tome pridavala neku pažnju ali sad mi je već čudno i vidim da to nije normalno. Inače u obitelji imamo problema s venama,mama ima izražene kapilare,tata je uklanjao vene pjenom,a djed ima ugrušak u nozi. Što bi mogao biti moj problem, trebam li se javiti stručnjaku i ako da koje pretrage bi trebala napraviti? Moram napomenuti da ne koristim kontracepcijske pilule,a ne bavim se ni nekim sportskim aktivnostima. Hvala Vam na odgovoru, pozdrav.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

08.11.2013. 12:55

Mislim da se ne radi o nečem ozbiljnijem. Ipak, obavite pregled flebologa i učinite Doppler venske cirkulacije donjih ekstremiteta da budete sigurni.

25.11.2013. 23:20

Postovani, imam 23 godine, i sa vanjske strane koljena imam spider vene, koje su narocito izrazene kada stojim. Vise su izrazene na lijevoj nego na desnoj nozi. Pila sam oralne kontraceptive 2 mjeseca, i primijetila sam da se se vene jos dodatno prosirile, pa sam sa uzimanjem prestala. Navece ponekad osjecam samo umor u nogama od koljena na nize. Inace nikad nisam imala nekih drugih tegoba. Mozete li mi preporuciti neku kremu i lijekove koje bi eventualno trebalo da uzimam da malo popravim svoje stanje?

Lijep pozdrav

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

26.11.2013. 11:00

Ne postoje kreme za vaš problem. Možete uzimati Detralex kapsule 2x1 dnevno koje će ublažiti tegobe i djelovati preventivno za daljnju progresiju.. Oralna kontracepcija će pogoršati stanje te bih savjetovao prekid upotrebe. Dolaze u obzir i sklerozacije za uklanjanje postojećih spider vena.