Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


mikroabrazija


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

X

05.06.2006. 13:49

Mozete mi molim vas objasniti razliku (u ucinkovitosti i ostalom) izmedju mikroabrazije u kojoj se koriste kristali i ove s kisikom? ima li metoda koju vi prakticirate upotrebu na oziljcima od rezova? Radi se naime o 10 godina starim oziljcima od plasticne operacije. Ako ne, koja bi metoda bila najbolja?

dr. Dinko Kaliterna

06.06.2006. 08:54

Oko izbora metoda i načina tretiranja ožiljka treba prvo vidjeti kakav je ožiljak : iznad ili ispod kože, boja, kvaliteta kože,... Na temelju toga se započne terapija bilo laserom, abrazijom, kremama,... Kod abrazije s kristalima često zaostaju kristali u koži koji izazivaju kasnije jake upale. Uz to metoda je bolna, neuogodna, izaziva pigmnetacije, zaostaju kraste, ne može se raditi ljeti, ... Kod abrazije s kisikom se koristi voda i kisik 100% prirodni elementi gdje nema navedenih komplikacija kao kod abrazije s kisikom. Uz to metoda je ugodna, bezbolna, uz to metoda jako povoljno djeluje na kožu, vraća vlažnost kože, nije potreban oporavak, nakon prvog tretmana se vide rezultati.