Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


mikrodermoabrazija


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Snezana

21.12.2005. 17:44

Postovani,
Poslije drugog poroda (rodila sam blizance 09.2004, a stomak mi je bio ogroman), pojavili su se strije oko pupka i malo nanize, a ostalo mi je i malo visak koze. Naime, nisu veoma uocljivi, kratki su i siroki oko 3mm, ali skupa s kozom osobito kad sednem izgledaju grozno! Dali mikrodermoabrazija moze da rijesi problem sa strijama? Znam da je to brusenje koze, ali ne znam koliko je to bolno, ima li neke nezeljene efekte, poslijedice, kontraindikiacije itd. Misici trbuha su mi ostali veoma rastavljeni, ako to uopce ima nekakve veze.
Unaprijed hvala!

dr. Dinko Kaliterna

23.12.2005. 09:47

Najnovija tehnologija u svijetu je primjena kisika pod velikim pritiskom uz tekućinu koja skida slojeve kože samo što nije praćena s krvi niti s boli za razliku od klasične mikroabrazije niti treba oporavak. Mikroabrazija se polako napušta zbog niza neželjenih brojnih posljedica te je bolna metoda. Svakako savjetujem isto neablativne laserske tretmane koji su bezbolni a pomažu da se strije smanje. Uz to svakako dolazi u obzir tretman s Dermodynamic metodom koja pomoću lasera uz smanjivanje strija zateže kožu cijelog trbuha, smanjuje opseg struka i trbuha. Metoda je bezbolna i ugodna. Uz navedene metode s posebnom kozmetiko Jericho rezultati se znatno poboljšavaju.