Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


Morganella morganii


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

zabrinuti

31.10.2003. 22:51

Poštovani,
Molili bi savjet! Mom je partneru pronađena Morganella morganii i Enterococcus spp. u ejakulatu (mikrobiološka pretraga), uz nešto leukocita i bakterija u mikroskopskom nalazu. Pregled urina je pokazao rijetke leukocite i bakterije, dok je bakteriološki aerobno dokazano prisustvo saprofitne flore (10 5 CFU/ml). Što nam je činiti? Liječenje antibioticima je već počelo, naravno, ali zanima nas kakve posljedice može ovo ostaviti na njega i na mene, naravno, te na koje preglede ja moram ići.
Zahvalni

mr.sc.dr. Suzana Ljubojević

07.11.2003. 06:52

Morganella morganii je bakterija iz skupine Proteusa. Inače se nalazi kao normalni stanovnik probavnog trakta. Obično uzrokuje infekcije mokraćnog sustava. Jako dobro “odgovara” na adekvatnu antibiotsku terapiju. Kao što ste naveli, Vaš partner uz ovu bakteriju ima još jednu te također ima i infekcju mokraćnih putova (leukociti i bakterije u mokraći), stoga sam mišljenja da se radi o običnoj uroinfekciji.
U koliko je kako ste naveli kod partnera provedena odgovarajuća antibiotska terapija, nemate razloga za zabrinutosti.