Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


neurodermatitis


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

marab

28.05.2011. 15:10

Otkad sam se rodila imam neurodermatitis...po cijelom tijelu sam imala rane,i bilo je to strašno !Sada imam 23 godine,povuklo mi se je ali nije skroz,ruke su mi stalo bolesne i pune rana...nesmijem ništa radit.Operem sude ,ili ogulim kumpire i svrabež ne prestaje...Ugglavnom,rekla sam za ovaj problem u ljekarnoj,a gospođa mi je dala kremu Diprogentu,i rekla mi je samo tjedan dana da smijem mazat jer je antibiotskoj bazi,i krema mi je super,pomaže mi dok mažem ,al čim prestnem mazat,opet katastrofa,opet crvenilo i svrabež ! Koristim tu kremu već godinu dana ,ali nisam sigurna da je smijem tako dugo koristit,pa me zanima dali ima nešto drugo na možda biljnoj bazi ,jer ovo mi je totalno više postalo nepodnošljivo ?! Hvala !

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

29.05.2011. 10:40

Diprogenta krema sadrži kortikosteroidni i antibiotski preparat, te se ne smije upotrebljavati duže vrijeme (pogotovo ne godinu dana). Također Vam ne bih preporučio biljne preparate. Preporučam da obavezno odete kod dermatologa.