Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


nokti


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

tenchy

27.11.2008. 14:25

Pozdravljeni!
Prije godinu dana počele su mi se pojavljivati točkaste udubine na samo jednom noktu. Nakon nekog vremena te rupice su se proširile na cijeli nokat i sada nokat izgleda kao da je iglica šivaće mašine prošla po cijelom noktu. Rupice su vrlo pravilno jedna za drugom rasporedjene i kako nokat raste pojavljuju se nove.Sada su se počele pojavljivati i na još nekolliko noktiju ali samo 2-3 rupice na cijelom noktu. Čitala sam o takvim simptomima jedino kod artritisa i psorijaze, međutim ja nemam simptome ni jednog ni drugog.
Molim Vas za savijet!
Hvala!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

28.11.2008. 13:30

Kod Vas je riječ o tzv. foveolama. One mogu biti izolirana pojava, a mogu biti i u sklopu psorijaze. Ukoliko je izolirana pojava, ne radi se o ničim zabrinjavajućem. Bez obzira na uzrok, terapije nema.

bambola

23.04.2009. 19:10

Ja imam identičan problem. Meni su zahvaćena 3 nokta! Prvi puta mi se to pojavilo u siječnju ove godine. Drugih simptoma psorijaze nemam, niti ju itko ima u široj obitelji.
Da li ti se to sada povuklo Tenchy?

gitta

25.06.2009. 20:40

Poštovani!

Prilikom trčanja natukla sam nokte na palčevima nogu. Nokti su poplavili no ja sam pustila sukrvicu van (iglom) i istisnula veći ostatak vode(curi povremeno vodica kao kad probušite žulj).
Nokti više nisu plavi, ali ispod njih su se vidjeli mjehurići prilikom pritiska (kao kad ne zailjepite dobro naljepnicu pa vam ostane zrak). Postoji li vjerojatnost da nokti ostanu tj.da ne otpadnu. Bolni su na dodir.

Zahvaljujem se unaprijed na odgovoru.