Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


otečenost


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

dolores

21.10.2003. 09:29

Poštovani,
Imam 36 godina i primjetila sam u zadnjih 3,4 tjedana ujutro nakon buđenja otečenost predjela podočnjaka (taj dio nabubri) i to samo lijeve strane, a također i bagu otečenost lijeve strane obraza. Simptomi u toku dana nestaju, ostaje samo blaga otečenost ispod lijevog oka. Sistematski pregled sam imala prije 3 mjeseca i svi nalazi su bili uredni, zadnji obrok dana mi je oko 18,19 sati i to je tipičan lagani obrok, pijem barem 1l čiste vode dnevno uz ostalu tekućinu ili voće i povrće. Možete li mi dati neki savjet? Unaprijed zahvaljujem na razumjevanju.

mr.sc.dr. Suzana Ljubojević

07.11.2003. 07:13

Prema Vašem opisu najvjerovatnije se ne radi o alergijskom uzroku otoka s obzirom da je riječ o jednostranom otoku kapaka. Obično jednostrana otečenost je vezana za neki fokus u toj regiju (npr. promjene u nosu, ždrijelu, te najčešće zubi). Preporučujem Vam da učinite bris nosa i ždrijela bakteriološki, krvne pretrage SE, L, AST-O, ASTA, CRP, te da odete na stomatološki pregled na fokuse (snimanje orthopanom i test vitaliteta) u Zavod za oralnu patologiju Stomatološkog fakulteta (Gundulićeva 5).