Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


penile papules


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

dado

17.02.2006. 21:59

prije jedno pet godina na rubu glavica su mi se pojavili bijeli pristici. u meduvremenu sam saznao se to smatra normalonom pojavom i da se nazivaju penile papules. vidio sam i da vi to ovdje nazivate papilae coronae glandis, no to je vjerojatno ista stvar. svi govore da nije potrebna nikakva terapija, ali mene ipak zanima koje su moguce metode uklanjanja.

procitao sam da je uklanjanje moguce strujom, krioterapijom i laserom. za prve dvije sam procitao da u vecini slucajeva nisu djelotvorne pa me zanima koji je postupak za uklanjanje laserom.

kako se provodi, koliko puta se ponavlja, je li djelotvorno, postoje li kakve komplikacije?

osmi toga zanima me i gdje u zagrebu postoje ordinacije s tim laserom te kolika je cijena tog tretmana. negdje sam procitao da hzzo ne priznaje korekcije laserom pa bih htio znati je li to istina

pozdrav

dr. Dinko Kaliterna

23.02.2006. 15:15

Tretman se plaća jer HZZO to ne pokriva. Mogu nastati rane do ožiljaka nakon tretmana s laserom. Ovisno o izgledu promjena se bira vrsta tretmana stoga ne mogu navesti mjesta za tretman. Probajte na laserskom centru Šalata.