Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


pitanje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

marijan

29.01.2006. 14:24

pozdrav,
Imam 24g. Par godina mi je kosa intezivno ispadala(stres, masno vlasište, razni drugi nepovoljni utjecaji i možebitna blaža nasljedna sklonost) pa se kroz taj period i znatno prorjedila.
Uspio sam otkloniti sve ove negativne faktore te sam na taj način i ispadanje kose sveo na normalno(manje od 700 vlasi tjedno) i takvo stanje održavam već par mjeseci. (moram spomenuti da za to nisam koristio ni propeciu ni minoksidil).
Zanima me bi li mogao vratiti volumen kose(il bar približno) kakav sam imao prije 2 - 2.5 godine(tada je kosa bila jako gusta) il se moram zadovoljiti sa ovom sadašnjom situacijom? Što Vi predlažete da činim kako bi to uspio(il bar pokušao) napraviti, i koliki vremenski period je potreban kako bi dobio eventualne željene rezultate?
zahvaljujem, Marijan

dr. Dinko Kaliterna

30.01.2006. 12:38

Teško mi je išta komentirati bez da se vidi stanje vlasišta i što koristiti. U većini slućajeva se može pomoći barem minimalno. Savjetujem da se javite dermatologu u kojeg imate povjerenje da vam se propiše terapija. U prosjeku treba oko 3-5 mjeseci nakon terapije da se vide prvi rezultati.

marijan

30.01.2006. 20:00

Šta mislite bi li u mom slučaju mogao pomoći pilfud ili pak postoji neki drugi princip koji bi više pomogao? Da li je povoljna okolnost to što prorjeđenje nije previše staro(nastupilo je kroz 2-3godine)? Bi li trebao u potpunosti odbaciti mogućnost uzimanja propecie( ispadanje se normaliziralo bez njenog uzimanja)? Naravno, konzultirati ću se sa svojim doktorom, al uz to mi znači i vaše mišljenje.
zahvaljujem, Marijan

dr. Dinko Kaliterna

01.02.2006. 15:55

Što se ranije počne terapija to je bolji rezultat iako nikad nije kasno. Terapija ima smisla ako se prilagodi prema stanju vlasišta i vašim potrebama. Za sada ne bih ništa odbacio jer to mora procijeniti dermatolog na temelju pregleda. Minoksidil uvijek pomaže samo što je veća koncetracija to je bolje.