Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


Strije


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Matej

29.01.2006. 16:04

Naišao sam na staru temu "strije" od 2004 gdje se spominje nekakav "vrlo učinkoviti američki aparat" protiv strija, pa me zanima da li ste saznali išta novo o tome. Zanima me isto tako kako odrediti tip strija, koliko bi došla eventualna laserska operacija i gdje se može obaviti. Htio bi na bilo koji način ukloniti strije jer su mi na vrlo vidljivom mjestu. Unaprijed Hvala!

dr. Dinko Kaliterna

30.01.2006. 12:36

Postoji niz efektivih preparata na bazi bjelančevina, jedan ot takvih jedini koji se može nabaviti u Hrvatskoj je serum za strije od Jericha. O obliku, boji i veličini strije se određuje vrsta s kojom se radi tretman. Uskoro očekujem laser koji daje najbolje rezultate kod crvenih strija. Savjetujem isto tako najnoviji tretman mikroabrazije s kisikom koji ve nakon prvog tretmana daje vidljive rezultate. Oba tretmana su bezbolna i nema krvi.

Matej

31.01.2006. 17:29

Zahvaljujem vam na vašem odgovoru, zanima me gdje se točno može nabaviti taj serum, da li on smanjuje postojeće strije i može li se preko vas
eventualno doći do njega? Za taj tretman mikroabrazije sam ćuo, ali još ga nisam probao jer u klinikama u kojima sam se raspitivao, takav laser ili nemaju te takav tip tretmana ne rade ili naplaćuju skupo, a ne garantiraju neke vidno znatne pomake, što mene ni u kojem slučaju ne zadovoljava. Htio bi vas pitati za savjet koja od ovih opcija bi eventualno bila za mene najbolja i dali mi vi, pošto se u takav tip problema dosta razumijete, možete još kako pomoći. (Vježbanjem u teretani strije sam dobio na bicepsima obje ruke, te s prednjeg i zadnjeg djela pazuha, a imam jednu veću crvenu kod pazuha prema prsima).

dr. Dinko Kaliterna

01.02.2006. 16:00

Serum možete nabaviti u poliklinici Poliderma, apoteke Mandić i Ćurković. Navedeni laser nema nitko u hrvatskoj niti taj način mikroabrazije osim poliklinike Poliderme jer to za sada jedini takav aparat u Europi pošto se radi o najnovijoj metodi. Tek pregledom kad vidim, boju, oblik i veličinu strija može se odrediti tretman. U principu kombinirani tretmani daju najbolje rezultate. Strije se ne mogu ukloniti u cijelosti nego smanjiti da budu manje vidljive. Što je tretman ranije započet to je bolji rezultat iako nikad nije kasno. Kod crvenih strija najbolji su rezultati te strije znaju biti jedva vidljive.