Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


prištići


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Ina

14.06.2004. 10:59

Poštovani,
imam 30 godina i uvijek sam imala nečist ten Nije to ništa strašno, ali koža je masna i sklona prištićima po licu i leđima. U zadnje vrijeme sam primjetila da na licu imam puno sitnih prištića koji se mogu istisnuti. Počela sam koristiti Sebamed sapun i losion za problematičnu kožu, ali za sada nema nekog velikog poboljšanja (te preparate koristim manje od mjesec dana pa možda i zato još nisu vidljivi rezultati). Ineče je koža dosta osjetljiva i lako se iziritira, a imam i seborejični dermitis oko nosa i uz rub vlasišta koji tretiram po potrebi s Oranozol kremom.Da li bi pomoglo čišćenje lica kod kozmetičara? Da li da koristim neke druge preparate?
Puno hvala!

Dr.med.spec. Dinko Kaliterna

15.06.2004. 01:30

Potrebno je za pocetak kvalitetno ciscenje koje bi preporucio na Klinici za kozne i spolne bolesti "Salata" na kozmetologiji.U privatnoj apoteci nabavite Diferin gel ( adapalen ) koji nocu 1x rabite na cijelo lice kao krema za njegu samo ne oko : ociju, usana i nosa.Lice prije ocistite, probajte od Eucerina gel za lice.Diferin mazite narocito preko mitesera i pristeva.Rabite ga prvih 30 dana svako drugi dan radi iritacije koja ako se desi napravite pauzu.Nemojte se prepasti pocetnog perutanja lica.Morate paziti da ne zatrudnite kako stoji u uputsvu.30 minuta nakon diferina premazite lice kremom za njegu npr. Eucerin Hidrobalance.Danju umivajte lice s Dercom clear od Dr. Wolfa 1-2x dnevni drzite ga par minuta te ga isperite, isto tako radite na ledima dok imate pristeve.
Za seboroicni dermatitis rabite za lice Lamisil kremu ( terbinafin ) 1-2x dnevno na ocisceno lice dok se bolest ne smiri te potom po potrebi.Za kosu rabite Selegel od Ducraya 3x tjedno i drzite ga 5 minuta do kontrole bolesti te potom preventivno 1x svako 15 dana.

Ina

15.06.2004. 14:34

Hvala Vam na odgovoru. Molim Vas jos da mi kazete kako doci na ciscenje na 'Salati", da li je potrebna uputnica i koliko se placa.
S obzirom da dojim bebu, smijem li koristiti Diferin gel?
Puno hvala!

Dr.med.spec. Dinko Kaliterna

16.06.2004. 02:43

Diferin se ne smije rabiti u trudnoci i prilikom dojenja kako je navedeno u uputstvu.Sacekajte do prekida dojenja.
Ciscenje se placa 250 kn i nije na uputnicu.Za narucit najlakse je putem telefona, vidite broj bolnice Salata u novinama i kad dobijete centralu trazite da vas spoje s kozmetologijom.Preostalu navedenu ukupnu terapije mozete rabiti ukoliko su simptomi jace izrazeni, u pravilu se ne bi nista desilo ali se radi o ogranicenju proizvodaca.Za njegu nema ogranicenja.