Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


pucaju prsti


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ljuba

18.03.2009. 13:15

imam dijete od 7 godina u nazad godinu dana ima ispucale vrhove prstiju tj. jagodice na ljevoj ruci ispočetka je bio samo jedan prst sada je prešlo i na još dva. Ispucaju toliko da mu krvare bili smo kod dermatloga u Karlovcu mazali sa više različitih krema (Triderm linola fett, maxitrol. Elocom....) pomagal je elocom ali samo dok mažem dobro je čim prestanem ponovo ispucaju. Radili smo alergotestove i svi su negativni također i test na gljivice je bio negativan. Sada mu mažem samo melemom i uvijek mu stavljam flastere na ispucale prsti. Dok su zamotani sve je u redu ali kada odmotam opet popucaju do krvi. Elecom ne bih više koristil je će mu jako oštetiti kožu. Dali mi možete reći što dalje da radim s čim da probam mazati jer ne mogu mu stalno zamatati prste.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

27.03.2009. 15:40

Mislim da je Vaše dijete dobro liječeno, ali promjene su sklone vraćanju i otporne na terapiju. Potrebna je stalna njega neutralnim pripravcima uz povremenu upotrebu kortikosteroida (kao što je Elocom).