Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


sam svoj majstor


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

toni

28.11.2003. 15:22

Poštovana liječnice, prije dvije godine mi je u Vašoj ustanovi dijagnosticirano condylomata acuminata genitalis.Liječen sam krioterapijom te podophyllinom 20%. Nakon provedene terapije condylomi(vrlo opsežni i brojni) su nestali tj. izljuštili su se. Moje zadovoljstvo je trajalo međutim vrlo kratko vrijeme jer su se nakon par mjeseci počeli ponovno pojavljivati da bi uskoro opet bili tu u još većem broju. Vrlo bolnu terapiju sam prošao još jednom u vašoj ustanovi sa istim rezultatom. Obzirom da više nisam u mogućnosti pohoditi vašu ustanovu nabavio sam podophyllin tinc. 20% i upustio se u samo liječenje. Rezultat: potpuno izgorene genitalije koje su sada nakon 14 dana koliko-toliko se vratile u prvobitno stanje. Napominjem da sam mazao isključivo bolesno tkivo. Molim odgovor na slijedeće:koliko dugo i često aplicirati tincturu, treba li isprati, čemu služi Betrion mast i može li se čovjek uopće toga i kako trajno riješiti? Unaprijed hvala na odgovoru.

mr.sc.dr. Suzana Ljubojević

29.11.2003. 20:07

Podofilin u tom postotku koji ste Vi na svoju ruku aplicirali je isključivo za upotrebu uz konzultaciju liječnika (NIJE ZA KUĆNU UPOTREBU)! Postoje razni drugi preparati u puno manjem postotku koji se mogu primjenivati za liječenje kondiloma. Učestalo ponavljanje kondiloma je razlog što se liječe klinički vidljive HPV infekcije (kondilomi). Po završenoj terapiji klinički vidljivih promjena, treba učiniti peniskopiju te u koliko postoje subkliniče promjene i njih se treba liječiti. Na taj način se može spriječiti učestalo izbijanje bradavica. Savjetujem Vam da prekinete s kućnom upotrebom Podofilina, koji se smije aplicirati samo jedan puta u dva tjedna. U koliko se navedeni preparat nestručno primjenjuje postoji mogučnost stvaranja trajnih ožiljaka. Betrion je antibiotska mast koja služi za sprečavanje i ublažavanje upale koja se javlja nakon liječenja.