Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


stopala


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Maja

11.06.2002. 13:01

Dobar dan, javljam se s problemom koji moja kćer ima sa kožom na stopalima. Pojavile su joj se sitne ''kurje oči''koje ju vrlo bole i otežavaju joj hodanje. Na koji način preporučate da ih uklonimo tj. što je najmanje bolno. Osim toga ima na bradi bradavicu koju smo spalili i koja se nije pojavljivala skoro 1 godinu, no sad je ponovno počela rast. Kako da je trajno uklonimo? Hvala na Vašim odgovorima. Maja

Mr.sc.dr. Branka Marinović

11.06.2002. 22:45

Kod Vaše djevojčice se prema opisu najvjerojatnije radi o virusnim bradavicama. Preporučam da se javite na pregled dermatologu koji će odrediti metodu kojom će bradavice biti uklonjene.

tea00

28.10.2013. 22:40

Poštovani, prije nekoliko dana sam naglo osjetila bol u stopalu negdje izmedu srednjeg i malog prsta na gornjem dijelu stopala. Nosila sam cipele koje su mi u početku bile malo uske ali su se razgazile, ali ih više ne mogu nositi jer pri hodu osjetim kao da mi pritišće neki živac u nozi i dolazi do tog neugodnog osjećaja (bol, a mogu reći da i peče malo, a i baš osjetim taj živac) i nemoguće je hodati tako. Dok sam bosa ništa ne osjećam kao ni kad nosim platnene tenisice i cipele koje su na gornjem dijelu stopala otvorene (npr. balerinke).
Zanima me o čemu je tu riječ i hoće li proći samo od sebe? Hvala!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

29.10.2013. 10:30

Moglo bi se raditi o tzv. Mortonovom neurinomu, ali to je problematika kojom se bave ortopedi. Svakako obavite pregled ortopeda.

nera_nera

05.11.2013. 18:55

Unaprijed se ispričavam na podužem objašnjenju stanja stvari!

Već nekoliko godina osjećam izražen svrbež luka stopala bez ikakvih drugih simptoma, ali samo češanje je znalo na oba stopala dovesti do stvaranja ranica i pucanja kože. To bih rješavala na način da namažem stopala kremom i obujem čarape, a gotovo preko noći ranice zacijele. Međutim, na desnom stopalu češanjem i kiduckanjem površinskog sloja kože (koji je uglavnom bio suh pa nije boljelo) nastala je površinska kružna rana promjera cca 4cm, koja ne krvari nego samo ispušta limfu. Problem je sada u tome što rana već nekoliko tjedana ne zacjeljuje jer se nalazi na mjestu koje se hodanjem konstantno giba. Tako da čim se rana prosuši i limfa se zaustavi, koža od hodanja popuca i limfa opet krene. Također, taj gornji sloj kože koji se i uspije osušiti, od hodanja se odvoji od stopala, kao da se odlijepi. Rana ne boli (osim kad se koža sasuši pa zateže i popuca), ali me zabrinjava što ne zacjeljuje i kontantno curi. Kako da je konačno potpuno zacijelim?

Pokušala sam ispiranjem rivanolom, mazanjem kremom, prskanjem bivacinom pa čak i stavljanjem dječjeg pudera da je isuši, ali vrtim se u krug.

Unaprijed hvala na odgovoru!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

06.11.2013. 10:00

Najbolje bi bilo da se obratite liječniku. Možda postoji i infekcija koja priječi cijeljenje rane. Ako ne postoji, možda će pomoći riblja mast. Ili još bolje hidrokoloidne obloge (npr. Granuflex pločice plus Granugel).