Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


Svijetle fleke na koži bebe


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

anamo

21.05.2011. 21:11

Poštovani,

prije nekoliko dana primjetila sam na svojoj osmomjesečnoj djevojčici fleke na desnoj nadlaktici,dvije tri nijanse svijetlije od njene puti, ubrzo su se proširile na leđa prema lopatici te ispod ruke prema prsnom košu. Posjetili smo dermatologa koji ju je kratko pregledao i ustanovio da ne zna uzrok, te preporučio praćenje stanja uz opasku " valjda nije vitiligo ". Nakon posjete drugom dermatologu također nismo dobili nikakvu konkretnu dijagnozu, osim preporuke da posjetimo pedijatra endokrinologa nakon mog upita da li može biti od pojačanog znojenja budući da se beba dosta znoji. Dobili smo Pantenol kremu 2x dnevno.Također sam dobila odgovor da ne bi trebao biti vitiligo budući da po riječima doktorice nema za njega specifične rubove. Danas kod bebe primjećujem lagani osip po rukama i trbuhu, kao minijaturne bubuljice, a nakon tuširanja i doticaja vodom svijetla područja su na mjestima prekrivena sitnim crvenkastim točkicama u razini kože . Molim Vas ukoliko možete da mi odgovorite što dalje, da li mi možete preporučiti koje preglede da obavim. Napominjem da je beba prilikom oba pregleda pogledana samo golim okom. Unaprijed hvala!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

21.05.2011. 22:25

Nažalost, ne mogu pretpostaviti o čemu bi moglo biti riječ kod Vašeg djeteta, a samim time ne mogu Vam preporučiti koje pretrage i preglede trebate obaviti.