Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


Svrbez i ljuskice na kozi vaginalno


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Sanci86

05.10.2016. 01:20

Lijep pozdrav,vec oko 5 mjeseci imam problem sa svrbezi na podrucju prema velikim usnama... Jak svrbez, nakon cega se pojave ko sitne ljuskice, pa nestanu( ceskanjem... I nakon tusiranja), na momente se simptomi malo smire ali opet se pojave. Bila na pregledu kod ginekologa, napravljeni brisevi, papa test i sve je u redu. Mazala kremica Canesten, plymicol, vaginalete, pila terapiju koju je dr prepisao al nista. Nema nikakvog iscjetka ni nista, samo tak neugodan svrbez. Molim vas savjet kojom kremicom mazati ili sto poduzeti da simptomi se ublaze i da nestanu. Koristim gel za intimnu njegu, isti ko i prije...

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

05.10.2016. 22:10

Vjerojatno je riječ o iritaciji (sigurno nije o gljivičnoj infekciji kako ste liječeni). Preporučio bih kratkotrajnu primjenu blažih kortikosteroida (npr. Afloderm krema 2x dnevno kroz 5 dana), a potom Bepanthen krema. Pranje isključivo običnom vodom (ne prečesto).

Sanci86

06.10.2016. 13:10

dali te kreme idu na recept? Znaci jak svrbez popracen ljuskicama,da izgleda kao suha koža... Brine me pošto nikad nisam imala ništa slično,ni mijenjala ništa dabi bila alergija i sl.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

06.10.2016. 19:00

Prva je na recept, a druga u slobodnoj prodaji.