Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


za Dr. Kaliternu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

18.10.2006. 13:45

Poštovani, imam 30 godina i problem sa aknama. U pubertetu sam imala "problematičan ten",
koji se nakon nekoliko godina smirio. Zadnje 4 godine su se počele pojavljivati akne (na dodir su polutvrde, kao da su ispunjene tekućinom ), na području dekoltea te vilice i brade. Isprobala sam više kremica po preporukama dermatologa - skinoren, differin gel, akneroxid 5%, losioni za akne (iz apoteke), ali bez većih rezultata.
Zadnjih godinu dana pijem tetracikline sa pauzama, budući da mi je trošenje Roaccutan-ea neprihvaljivo.
Dekolte je sad poprilično dobro (nema više akni), ali se vide ožiljci. Također su mi se pojavljivali
i sitni gnojni prištići na tjemenu, kojih trenutno nemam jer pijem antibiotik. Isti se vrate sa prestankom trošenja antibiotika. Kosu perem sapunom Dermowas. Lice se jako masti, pojavljuju se i dalje akne i miteseri (nos,brada) u predjelu vilice. Od njege za lice koristim Normaderm gel, tonik, akneroxid gel, puder Clinique superbalanced, bez ulja, a u zadnja dva tjedna Normaderm nuit, međutim ne vidim neke rezultate. Napominjem da nemam policistične jajnike, menstruacije su mi uredne, osim što imam dvije ciste u dojkama, ali ne znam ima li to kakve veze sa aknama. Molim vas za pomoć, unaprijed hvala!

Dinko Kaliterna, dr. med.

19.10.2006. 12:00

Previše preparata, vremena i novaca trošite za vaše probleme i nepotrebno se mučite. Prvi korak je promjena u prehrani naročito mediteransko dalmatinsku kuhinju uz što manje mlijeka. Potom bih savjetovao čišćenje lica mikroabrazijom s kisikom te ujedno liječio akne i smanjivao ožiljke. Jako važna je kombinacija vitamina i minerala. Tretman izbora je lasera koji je najbolji tretman za akne do sada. Istovremeno liječite akne, uklanjate ožiljke, smanjujete proširene pore uz efekt fotopomlađivanja kože. Svi navedeni tretmani ne bole i odmah možete na posao poslje ići. Uz to je bitna njega koža svakako.

21.10.2006. 11:15

Hvala na iscrpnom odgovoru. Imam još par pitanja, pa ako vam ne bi bio problem odgovoriti... Da li što manje konzumiranje mlijeka podrazumijeva i sve mliječne proizvode, pa i čokoladu? sad Koje preparate biste mogli preporučiti za njegu lica + puder? Da li tretmani kiskom trajno rješavaju probleme akni ili ih umanjuju? Hvala..

Dinko Kaliterna, dr. med.

25.10.2006. 15:45

Savjetujem što manje mliječnih proizvoda te samo čokoladu s barem 50% kakao na više. Mikroabraija s kisikom puno pomaže te u kombinaciji s laserom daju dugotrajna poboljšanja i rezultate. Što se tiče izbora krema ne znam što preporučiti kad nisam vidio vašu kožu a puder od Avene prema tipu vaše kože.