Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


znojenje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

meri

26.11.2003. 11:59

Poštovani,
molim Vas da mi pomognete jer ne znam više što da radim. Znojim se užasno ispod pazuha i dosta po licu. Ne mogu se normalno obući (ni slučajno košulje ili majice) jer su to ogromne mokre mrlje. Znojim se i dok ne radim ništa i odmah poslije tuširanja. Napominjem da jako vodim računa o osobnoj higijeni. Također moram reći da sam izvadila štitnjaču i koristim nadomjesnu terapiju. Zbog znojenja sam pregledavana i kod svog endokrinologa koji je prije nekoliko dana nakon nekoliko pretraga ustanovio da ovo znojenje nema veze sa štitnjačom ni sa nadomjesnom terapijom. Molim Vas da mi kažete s čime u vezi ono još može biti?

mr.sc.dr. Suzana Ljubojević

29.12.2003. 07:40

Uzroci znojenja mogu biti razni od onih termijskih (vrucina), termoregulacijskih (vjezbanje), emocionalnih, metabolickih (bolesti stitnjace, secerna bolest...), neuroloski. Takoder i neki lijekovi mogu izazvati pojacano znojenje (inzulin, antipiretici (za snizavanje tjelesne temperature), slabe koncentracije acetilkolinskih lijekova, nikotin i razni drugi).