Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


znojenje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

enamorada

29.09.2006. 12:45

Imam 19 god. Unazad godinu dana, tocnije od prosle zime pocela sam se pretjerano znojiti u podrucju pazuha, ali samo u odredjenim situacijama. Dok negdje putujem, dok sam vani, u konatku s prijateljima i sl.. dok sam doma i gledam tv i sl ne znojim se. Pocela sam koristiti kremu od vichy 7 days i prvi tjedan dok sam ju nanosila znojenje se smanjilo ali onda se opet vratilo... nalaz krvi koji sam nedavno napravila je u redu, osim sto su mi rekli da imam pregustu krv, tj da trebam piti puno tekucine, jer skoro da ju inisam pila, popijem 1-2 case dnevno...
Dali caj od kamilice utjece na znojenje tj dali bi svakodnevno pijenje potaklo dodatno znojenje, jer nesto sam citala o tome...

I sad neznam sta da radim, glupo mi je ic doktorici jer ce mi rec da je to stres ili nesto slicno, ali nemoguce da sam pod stresom godinu dana konstantno..i npr na putu do skole, ili nekog mjesta opcenito dok putujem uzasno se oznojim i onda se znojim konstantno cijeli dan dok ne dodjem doma! Dali preporucate neku kremu koja bi mi pomogla da se rijesim tog problema, jer ova vichy djeluje samo 7 dana!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

05.10.2006. 10:00

Pojačano znojenje u određenim situacijama je normalno i mislim da Vaš problem nije dermatološki. Nema neke posebne kreme koja će Vam smanjiti znojenje u odeređenim situacijama.