Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ASC-US i krvavi iscjedak


Autor Poruka

sanja385

23.10.2007. 15:55

Dobar dan,
Ja sam nedavno bila na prvom ginekološkom pregledu jer sam postala spolno aktivna. Imam 21 godinu, i imala sam jednog partnera kojem sam bila prva. Rezultat papa testa je slijedeći- mikroorganizmi - miješana flora. Reaktivne promjene na stanicama udružene s upalom, parakeratoza. Slovo E. Skvamozne stanice. atipične skvamozne stanice neodređenog značenja ( ASC-US ).
Ja ću ići na mikrobiološku obradu vrata vagine da se vidi imam li hpv ili klamidiju makar mi nije jasno kako sam mogla to dobiti pošto sam imala samo jednog partnera i on je imao samo mene.
Znate li možda što bi to osim neke spolno prenosive bolesti moglo biti? Također otkad sam dobila prvu menstruaciju imam problema, nikako da se stabilizira ciklus. Sada sam tjedan dana prije menstruacije dobila nekakav krvavi iscjedak. Već dva dana traje. I prije sam znala imati krvavi iscjedak prije menstruacije, a puno puta sam imala takvu menstruaciju. Jako slabu, u obliku smeđeg iscjetka.
Znate li možda za neke slučajeve poput mojeg? Što bi to moglo biti?
Puno Vam hvala!

Miro Šimun Alebić, dr. med.

26.10.2007. 10:10

Poštovana,
iz anamneze (ukoliko je 100% točna) bi se moglo reći da ne postoji rizik od infekcija koje se prenose spolnim putem. ASC-US je citološka dijagnoza kojom se opisuju određene stanice koje odstupaju od određenih citoloških odrednica, ali dijagnoza nije razlog za zabrinutost kakvu iz Vašeg pitanja mogu osjetiti. Dakle, opustite se i naravno, redovito kontrolirajte. Što se tiče iscjetka, on može, ali i ne mora biti povezan s prvim dijelom pitanja. Uvjeravam Vas da će se sve razriješiti na slijedećim kontrolama kod Vašeg ginekologa.

lolica123

01.02.2012. 17:25

Pozdrav..ja sam vam se nedavno javila..ali opet imam problem..
Naime nadavno sam imala prije menstruacije smedi iscjedak jedna dan i nakon toga sam dobila mesnstruaciju na vrijeme...Jucer nakon spolnog odnosam primjetila sammalo krvi...i imam neki jako slab smečkasti sluzavi iscjedak,,no sada mi se već pojavila i krvavi sluzavi iscjedak ....molim vas pomozite mi jako sma zabrinuta...

Dejan Šakoronja, dr. med.

01.02.2012. 22:00

Poštovana, najvjerovatnije je krvarenje uzrokovano odnosom. Vjerovatno od "ranice" na vratu maternice ili iz sitnih laceracija (puknuća rodnice)..
Mislim da ne trebate biti previše zabrinuti, te da će iscjedak stati za dan-dva.

lolica123

02.02.2012. 13:20

hvala vam na odgovoru!