Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bol


Autor Poruka

10.04.2012. 10:25

Postovani,
sinoc prilikom odnosa osjetila sam bol prilikom dublje penetracije, a imaja sam i pun mjehur, ustaja sam i osjetila bol po cjelom trbuhu, osobito ostra oko jajnike i maternice, koja se poslije pojacala oko desne donje strane abdomena, cak i pozadi. Evo jutros jos osjecam bol, vise je zarenje i povrijemeno ostra kod jajnike, osjecam nadutost i gasove. Prilikom dublje penetracije stalno osjecam neka bol, ali dosad je to bilo momjentalno, sada evo traje. Molim za Vase mislenje i savjet. Inace Pap test i vaginalni ultrazvuk sam radila prije cetiri mjeseci i sve je bilo u redu.
Hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

10.04.2012. 11:30

Poštovana, na osnovu iznesenog može u igri biti više uzroka, svakako bih na vašem mjestu otišao na ginekološki pregled i UZV ukoliko se bol ne stiša kroz dan dva.

10.04.2012. 16:30

Hvala na odgovoru i evo bila sam na pregled kod ginekologa, nema nista zabrinjavajuce, vidi se tecnost pozadi maternice, vjerojatno folikul, ali sto me je zabrinulo je da ginekolog je upotrebio vaginalnu sondu na koju je imalo kondom iz prethodnog pregleda, izvadio ga je i stavio novi bez da opere ruke, a radio je bez rukavica. Ne znam koja je praksa, ali zanima me
dali na ovaj nacin mogu dobiti infekciju i mogu li nekako djelovati profilakticki primer Betadine vaginaletama?
Hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

10.04.2012. 23:45

Poštovana, ne bih komentirao postupak kolege. Svakim novim pregledom stavi se novi kondom, jer čemu bih isti inače služili.
Dapače možete koristiti navedene vaginalete.

andela

25.05.2012. 23:50

Poštovani,
Već 2 tjedna pri svakom spolnom odnosu osjećam peckanje i jaku bol,popraćenu neuobičajenim iscjedkom, prije tjedan dana sam imala i neugodnu svrbež na tom području,ali već tjedan dana me ne svrbi,ali bol pri odnosu i iscjedak je ostao...molila bih vas da mi objasnite što bi to moglo biti..hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.05.2012. 11:45

Poštovana, radi se o vulvovaginitisu, dakle o upali vanjskog spolovila i rodnice. Savjetujem da se obratite ginekologu za terapiju.