Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bolovi u trbuhu


Autor Poruka

Tonina

13.06.2002. 12:56

Imam 48 godina.Još uvijek imam redovna mjesečna krvarenja koja su uvijek bila obilna i pračene vrlo jakim bolovima.Posljednjih godinu-dvije povremeno sam imala bolove u donjem desnom dijelu trbuha,tako da sam mislila da imam upalu jajnika.Od prije mjesec dana ti bolovi ne prestaju. Najintezivniji su dok ležim.Ginekološki nalaz je uredan.Urino kultura također. Bolovi koji se javljaju nisu stalno istog inteziteta, tj. imam povremeno tako jaka probadanja da se sva preznojim.
Molim za mišljenje i unaprijed hvala.

Doc.dr.sc. Sanja Kupešić

14.06.2002. 22:41

Poštovana,
Ovakva simptomatologija zacijelo zahtijeva cjelovite pretrage jer se ovakve smetnje mogu javiti u čitavom nizu bolesnih stanja. U sklopu obrade svakako treba napraviti ginekološki i ultrazvučni pregled, te laboratorijske pretrage (sedimentacija, KKS, po potrebi tumorski markeri i sl). Nakon inicijalnih pretraga poduzeti će se konzultacijski pregledi (npr interniste gastroenterologa).

lala555

15.01.2013. 00:40

Poštovani doktore, imam 21 godinu i koristim kontracepcijske pilule te do sada nisam imala nikakvih problema. Posljednjih tjedan dana imam bolove i pritisak u trbuhu, jajnicima i cijelom području oko zdjelice i to me zabrinjava. Također, već par dana imam žućkasti iscjedak, iako ne previše obilan. Koji bi mogao biti uzrok toga? Općenito sam ovih dana dosta iscrpljena i neispavana, ima li možda to s tim veze? Dečko mi kaže da je to sve od stresa, je li to moguće? Zahvaljujem na odgovoru

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.01.2013. 13:05

Bolovi, uz iscjedak u rodnici mogu biti znak upale u ginekološkom ili mokraćnom sustavu.
Svakako se javite na pregled.