Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


česte infekcije,,


Autor Poruka

majaB123

16.01.2013. 19:45

Poštovani..u zadnjih godinu dana imam česte vaginalne infekcije(jedan put upala rodnice..5 puta gljivična infekcija)..uglavnom,kad se izlječim neko vrijeme sve je u redu a onda nakon seksualnih odnosa se pojavi iscjedak,bez simptoma svrbeža i peckanja..odem kod ginekologa i nađe mi neku bakteriju,prepiše canesten...oduvijek sam imala lagani iscjedak i čitala sam da je to normalno i da se tako vagina čisti..a sad,moj ginekolog mi govori da mi je iscjedak i česte infekcije dolaze zbog ranice na grliću maternice..čitala sam i o tome i piše da se ne treba dirati ako ne stvara veće probleme..ja neznam dal su ove česte infekcije "veći" problemi i dal to riješim??...sve bi bilo u redu i ne bi sumnjala u ništa šta mi je doktor rekao da mi nije dao cijenu uklanjanja ranice "sa računom" i "bez računa"...razum mi govori da biježim od tog doktora a strah (jer mi je rekao da može doći do komplikacija zbog čestih infekcija i da neću moći imati dijece) da uklonom tu ranicu što prije..neznam šta da radim i zato vas MOLIM za savijet!!..neznam dal vam je ovo bitno ali ću napisat-papa test mi je u redu,prošle godine sam se testirala na klamidiju,ureplazmu i mikoplazmu a dečko se na sve to testirao ove godine..a ja na hpv,sve je u redu..u vezi sam 5god...jel moguće da je ta ranica razlog mojih problema?..jel moguće da doktor pretjeruje zbog zarade?..još jednom vas molim za vaše mišljenje i savjet!..HVALA..

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.01.2013. 23:05

Poštovana, ako imate ranicu, svakako da ista može biti ulazak bakterija, gljivica, te virusa.
Svakako je treba sanirati. Ako kolega smatra kod vas da je to potrebno, napiše vam uputnicu za pregled u bolnici gdje se isti zahvat-ecg radi na uputnicu i ne košta ništa.
Ako ste napravili cervikalne briseve i svi su sterilni onda se radi o gljivičnoj upali kod vas i partnera.
Učestalost upala u rodnici nećete rješiti spaljivanjem ranice.
Svakako bi ranicu prije tretirao konzervativno npr.Albothylom.

majaB123

17.01.2013. 16:40

hvala vam na odgovoru...tek sad sam zbunjema jer ste vi napisali da spaljivanjem ranice neću riješiti problem-česte infekcije-..a zbunjena sam jer moj doktor inzistira na spaljivanje ranice baš zbog infekcija..rekao mi je da je ranica uzrok infekcijama i da kad je "riješimo" da neću više imat infekcije...

Dejan Šakoronja, dr. med.

17.01.2013. 17:25

E kad bi to barem bilo tako. Svakako da će biti manje upala, ali da će nestati to je nemoguće.

Ajnat

17.01.2013. 22:25

Poštovani doktore, prije godinu dana izolirana mi je e.coli iz urina, izliječena je nakon 2 mjeseca uzimanja antibiotika, no od tada non-stop imam smetnje u vidu bolnog peckanja kod mokrenja (ponekad i cijeli dan). Nerijetko peckanje osjetim i u rodnici. Cervikalni brisevi su mi uredni. Prije mjesec dana opet mi je izolirana e.coli, popila sam antibiotike. Sada su mi izolirane saprofitne bakterije (u nalazu urina 3-4 leukocita, 5-6 st. pločastog epitela i nešto sluzi). Meni i dalje nije dobro, stoga mi je liječnik savjetovao 3 mjeseca po 1 tabletu Ninura dnevno. Je li potrebna ta terapija obzirom da saprofiti nisu patogene bakterije? Možete li mi objasniti kako je uopće moguće da u urinu ima saprofita, zar ne bi urin trebao biti sterilno područje uvijek? Imate li neki drugi savjet i mišljenje zbog čega se bolovi ne smiruju?
Unaprijed Vam hvala na odgovoru happy

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.01.2013. 11:00

Poštovana, svakako uzimajte Ninur kao profilaksu po savjetu vašeg liječnika. Saprofitna flora je normalna flora i nije patogena.
Lokalno u rodnicu stavljajte probiotike 10-tak dana.

majaB123

18.01.2013. 14:05

samo da vam se zahvalim na brzim odgovorima i savjetima!..

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.01.2013. 22:35

Molim.