Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Da li sam trudna?


Autor Poruka

18.09.2012. 10:10

Postovani,zanima me jeli moguce da sam trudna posto
sam imala odnos sa partnerom prva dva tri minuta bez
kondoma poslije je on upotrijebio kondom al cak ni sa njim
nismo isli do kraja ja sam izgubila volju za dalje a on je zavrsio
sam u kondom,prosao je jedanaesti dan od tog odnosa al mene
hvata panika jer sam cula da se moze ostati trudan od plodne
vodice,ja trebam imati i menstruaciju ovo dana jer mi nikad nije redovna
ali boli donji dio ledja i donji dio stomaka kao da cu svaki tren dobiti
I grudi su mi osjetljive bas ma dodir vec 10 dana radila sam vec 3 testa
za trudnocu i svi su negativni al ja i dalje nisam mirnasad

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.09.2012. 11:55

Niste trudna ne brinite.

mm123

08.01.2013. 12:45

Poštovani, imala sam odnos sa dečkom, bez kondoma, i nije svršio, ali bojim se da ipak mogu ostati trudna od sekreta ili čega već, jer sam čitala da su spermatozoidi prisutni. Imala sam mučnine, ali mislim da je to od virusa koji trenutno kruži, mada nisam sigurna. Trebala sam dobiti danas, ali nisam. Bradavice me svrbe i osetljive su, imam bolove u leđima i donjem delu stomaka, što su sve znaci PMS-a, ali takve znake nikad nisam imala. Da li je moguće da sam ipak trudna?

lisa888

08.01.2013. 14:05

Poštovani, odnos sa partnerom sam imala 2 dana prije očekivane menstruacije. Koristili smo kondom, ali je pukao. Partner i ja odnos prekidamo svaki puta prije ejakulacije pa je on prilično siguran da nije ejakulirao u mene, ali ne posve. Mentruaciju nisam dobila na očekivani datum. Od odnosa, tj. zadnjih tjedan dana sam zbog toga u stresu i ne spavam najbolje. Dan nakon odnosa, počele su me boljeti grudi, a nekoliko dana nakon toga javljali su se i drugi simptomi pms-a (bol u trbuhu, povećana želja za hranom, napuhnutost), no nisam sigurna jesu li to zaista samo simptomi pms-a ili moguće trudnoće. Kolika je mogućnost da mi mjesečnica kasni zbog stresa u kojem sam zbog opisane situacije? Mjesečnica mi nikada nije posve točna, pa ne mogu točno izračunati jesu li mi dani bili plodni ili ne. Je li prerano da sutra (8 dana nakon odnosa) napravim test na trudnoću?
Molim Vas za stručni odgovor čim prije...
Lijep pozdrav!

melissa00

08.01.2013. 18:30

Poštovani!
zadnju menstruaciju sam imala 11.12. koja je trajala do 16.12 (inače mi ciklus traje između 28-32 dana). Prije dva dana dana (6.1.) i jučer 7.1. (što bi značilo za vrijeme neplodnih dana) sam imala nezaštićeni spolni odnos sa dečkom. Prvi dan se nismo ništa zabrinuli jer je do ejakulacije došlo izvan vagine. Međutim jučer je dečko ejakulirao prije očekivanog (s tim da sam ja bila na njemu) i ni sami nismo bili sigurni da li je na vrijeme izvadio spolovilo s tim da je vidljivo ejakulirao vanka ali u manjoj količini (on tvrdi da mu tako često zna biti nakon prvog puta). Trebala bih svaki tren/dan dobiti menstruaciju i svi simptomi su tu (bol u donjem predjelu trbuha,jajnika,leđa,umor i ostalo kao i uvijek) ali me strah jer san pod tolikim stresom od iščekivanja da ni sama nisam pametna. Razmišljali smo u uzimanju pilule za dan poslije ali shvatili smo da nema smisla jer do odnosa nije došlo za vrijeme ovulacije i praktički nebi trebalo doći do trudnoće,zar ne?! Molim vas za mišljenje. Unaprijed hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.01.2013. 23:35

Poštovana mm, ne znam da li ste trudni. Napravite test na trudnoću ako vam kasni menstruacija.

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.01.2013. 23:35

Poštovana lisa, ne radi se o trudnoći. Test će biti sigurno negativan jer je prošlo premalo vremena od odnosa koji je bio u neplodnim danima.

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.01.2013. 23:35

Poštovana melisa, ne treba postkoitalna zaštita jer je odnos bio neposredno pred menstruaciju. Ne brinite.

Loora

09.01.2013. 13:10

Postovani..Znaci bila sam vani sa dečkom i ponudio mi je da mu dam oralni seks,ja sam mu samo polizala i to je to on nije ni svršio niti ništa.Samo da napomenem to je bilo u 8.mjesecu.E sad me zanima da li mogu ostati trudna od oralnog seksa???
Sada vec imam proljev 4 dana,slucajno sam si malo pritisnula trbuh i odmah sam imala proljev.Evo i sad znam imati ruke na trbuhu i unutra me boli i odmah na wc.I imam mali iscjedak vec 7 dana,ali sa menstruacijom imam stalno problema,pila sam neke tablete tako da mislim da to nema veze s time.Unaprijed hvala !

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.01.2013. 16:00

Poštovana loora ne postavljajte svoje pitanje na više mjesta. Odgovorio sam vam.

laaa

11.01.2013. 09:50

Postovani,za vrijeme plodnih dana sa deckom sam imala peting,medjutim nakon sto je svrsio, oprao se i svojim penisom je trljao po mojoj vagini pri cemu je iscurilo nesto predejakulata. Penetracije nije bilo,ali je nakon toga decko svrsio blizu vagine i rodnice. Kolike su sanse za trudnocu i ima li potrebe za postkoitalnu kontracepciju? Hvala Vam na odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.01.2013. 14:55

Poštovana, trudnoća nije vjerovatna, nije potrebna dodatna zaštita.